Több lövöldözés is volt Budapesten

airsoft fegyver, airsoftfegyver, illusztráció
A photo shows airsoft pistols in a gun shop in Paris on June 15, 2015. AFP PHOTO / THOMAS OLIVA THOMAS OLIVA / AFP
Fotó: AFP/Thomas Oliva
Vágólapra másolva!
Egyre gyakrabban fordul elő Budapesten, hogy az utcai veszekedések lövöldözésig fajulnak. Az utóbbi hetekben is rengetegszer lehetett olyan híreket olvasni, hogy a főváros több kerületében részeg, agresszív emberek fegyvert rántottak. Mutatjuk a legbrutálisabb lövöldözéseket!
Vágólapra másolva!

Egy banda támadt meg egy férfit a XIII. kerületben

Május 9-én éjszaka egy öt fős banda támadt baseball ütőkkel és egy airsoftfegyverrel egy férfira Budapesten, a Szabolcs utcában. Az ott lakók lövöldözésre riadtak fel, ugyanis 

az egyik bandatag többször elsütötte az airsoftfegyverét.

A vita hátterében szerelemféltés, de elszámolási vita is állhatott. Kiderült, hogy banda az utcai támadás előtt boxerrel is megsebesítette a férfit, aki a támadás után, kocsival próbált menekülni.

A közel másfél óráig tartó ordibálás és lövöldözést után, az ott lakók hívták a rendőrséget,

 akik, mikor a helyszínre értek azonnal végett vetetettek a hajnali 2-ig tartó veszekedésnek, majd a bandatagokat a rendőrkapitányságra vitték. 

airsoft fegyver, airsoftfegyver, illusztráció
A kép illusztráció!
Fotó: AFP/Yasuyoshi Chiba

Az öt férfit gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, a gumilövedékes fegyvert pedig lefoglalták. A támadóknak csoportos garázdaság miatt kell felelniük, akik akár, három évre is börtönbe kerülhetnek.

A helyiek az eset után arról számoltak, be a Tényeknek, hogy egyre veszélyesebb lett a Szabolcs utca környéke és rengetegszer előfordul, hogy rendőrt kell hívniuk. 

Rendőrökre és mentősökre lőtt egy férfi 

Március 20-án egy férfi tett bejelentést a rendőrségen, miszerint fia betörte a házuk egyik ablakát, majd a lakásban azzal fenyegette az apját, hogy öngyilkos lesz. Ezért a rendőrséggel együtt a mentők is a házhoz mentek. 

Az őrjöngő férfit a rendőrök felszólították, hogy jöjjön ki a lakásból, azonban a férfi ezt nem tette meg, és a 

korábban betört ablakon keresztül egy gázpisztollyal rálőtt a rendőrökre és a mentősökre,

akik tőle alig pár méterre álltak. Ezután a férfi kilépet a bejárati ajtó elé és onnan néhány méter távolságból újból két rendőr felé lőtt, majd elindult feléjük, miközben a fegyverrel hadonászott és szidalmazta a rendőröket. 

Ezután visszament a házba és magára zárta a fürdőszoba ajtaját, amit a rendőrök betörtek és a férfit gáz spray-vel lefújták, akit csak kényszer intézkedéssel tudtak csak kihozni a fürdőszobából.