Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Újpest FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta az NB I-ből kiesett Budapest Honvéd balhátvédjét, a korábban az AC Milan csapatában is megfordult Tamás Krisztiánt.

A klub honlapján kiemelik, hogy a 28 éves balhátvéd gyerekként Újpesten kezdte pályafutását, a IV. kerületből igazolt a szombathelyi Illés Akadémiára, ahonnan az olasz AC Milan is felfigyelt rá. A balhátvéd négy évig tartozott a milánói klub kötelékébe, ez idő alatt 49-szer lépett pályára a második csapatban, de játszott kölcsönben a Varesénél és a Slavia Prahánál is, majd 2015 nyarán a Speziához igazolt.

Tamás Krisztián visszatért Újpestre Forrás: ujpestfc.hu

2017 tavaszán aztán hazatért, azóta pedig megfordult a Gyirmótnál, a Fehérvárnál a Zalaegerszegnél, majd 2020-tól a Budapest Honvédot erősítette.

Szeretnék minél jobb teljesítményt nyújtani egyénileg és csapatszinten is. Az edzőt ismerem már, korábban együtt dolgoztam vele a Honvédban. Nagyon jó szakembernek tartom, és remélem, hogy össze tudja rakni ezt a csapatot erre a szezonra is úgy, hogy nehéz legyen bárkinek is pontot szereznie ellenünk. Várom már, hogy elkezdhessem a felkészülést a fiúkkal, és azt is, hogy lila-fehérben kiállhassak a pályára a fantasztikus szurkolótábor elé" – nyilatkozta a klub honlapjának Tamás Krisztián, aki a 22-es mezszámot választotta.

Tamás Krisztián a 2022/23-as szezonban 29 bajnokin lépett pályára, két gólpasszt adott, átlagban közel háromszor szerzett labdát, védekező párharcait 60 százalékban megnyerte, a cselei pedig több mint 60 százalékban sikeresek voltak.