Madonnánál bukkant fel egy száz éve eltűnt nagy értékű festmény

Madonna
Vágólapra másolva!
A franciaországi Amiens polgármestere Madonnához fordult egy festmény miatt, amely az első világháborúban tűnt el a városból – ma viszont az énekesnő nappaliját dísziti.
Vágólapra másolva!

Amiens lehet Európa egyik kulturális fővárosa 2028-ban, a polgármester, Brigitte Fouré most ennek kapcsán fordult egy videoüzenetben Madonnához, hogy kölcsönkérje tőle Jérôme-Martin Langlois 1822-es festményét, a Diana és Endümiont.

A festményt Amiens múzeumából szállították át a Louvre-ba az első világháború idején, de vissza már nem került, ellopták vagy megsemmisült – legalábbis ezt hitték, mígnem 2015-ben egy amiens-i kurátor észre nem vette Madonna falán egy fényképen.

Madonna, háttérben a festménnyel Forrás: Twitter/Madonna

Mint kiderült, Madonna 1989-ben egy New York-i aukción 1,3 millió dollárért vette a festményt, így Amiens nem is vitatja, hogy jogosan jutott hozzá – bár ehhez valakinek így is el kellett lopnia 1918-ban.

A tolvaj egyébként az aláírást és a dátumot is eltávolíthatta, mivel Madonna festménye három centiméterrel kisebb az ismert változatnál – így az sem állapítható meg százszázalékos biztonsággal, hogy tényleg az eredeti festmény van-e az énekesnőnél, de nagyon valószínű.